אחת השאלות הכי מורכבות (עבור הורים) בייעוצי שינה היא מתי נכון להוריד האכלות לילה? כדי לנסות לענות על השאלה הזו, שממש לא חייבת להיות מורכבת, הנה כמה טיפים 🍼

כמו בכל דבר בהורות, התשובה לשאלה מתי מורידים האכלות בלילה, מורכבת מהתחושות שלכם והמלצות רופא.ה ו/או תזונאי.ת.
גם אם הגישה הרווחת היא שלרוב, אחרי גיל שנה אין צורך בהאכלות לילה, ושרוב התינוקות מסוגלים לישון ברציפות ללא אוכל החל מגיל חצי שנה, התינוק שלכם הוא רק שלכם - הוא לא רוב התינוקות.
השאיפה לקבל את ההחלטה ה״נכונה״ בסוגיית האכלות לילה, שמה עליכם המון לחץ. זו ממש לא החלטה פשוטה, במיוחד כשמוצפים מכל הכיוונים במידע מכל הסוגים והמינים, גישות שונות ומשונות, שלא להוסיף עצות מכל אדם שני ברחוב. ולא, אני ממש לא מוציאה את עצמי מתוך המשוואה הזו, ששמה הורים בצד אחד ובצד השני צונאמי של מידע וגישות. רק העובדה הזו לבד לא ממש מאפשרת קבלת החלטות ב״שטח סטרילי״, וכמו בהרבה נושאים אחרים שקשורים בהורות, אפשר בקלות לאבד את הקול האינסטינקטיבי-הפנימי שלכם ולא לסמוך עליו.
בואו ננסה רגע לקחת אויר ובכל זאת להתחבר לקול הפנימי, ברצינות, בלי ציניות, בלי ״רעשי רקע״, בכנות.
בא לכם לישון? זה ממש בסדר. בא לכם להאכיל - גם זה בסדר. השאלה היא רק איך ובאיזה מחיר.
האני מאמין שלי דוגל בגישה שהאכלות לילה כדאי ורצוי לתת לפי הצורך, אבל כן חשוב לנתק את ההתניה עם שינה.
גם כשיש המון אוכל ביום, אבל התבסס כבר ההרגל של שינה = אוכל, כמות היקיצות בלילה לא תפחת (לעומת זאת, הסבירות שהורדת אוכל במהלך הלילה תתרום לעלייה בצריכה הקלורית במהלך היום - גדולה יותר).
כפי שציינתי ממש שם למעלה בהתחלה, הורדת אוכל במהלך הלילה היא החלטה שלכם, בהתאם לדרישות הקטנטנים והוראות של רופא.ה/תזונאי.ת ו/או טיפת חלב, אבל... וזה אבל ענקי, קחו בחשבון שהשיקול להפחית בקבוק/הנקה בלילה הוא ממש לא רק שיקול טכני. משהו בחיבור הזה (גם אם הוא באמצע הלילה בתוך החלום על הקריביים), הוא כל כך רגשי, כל כך פרטי ואינטימי, שהשחרור ממנו, עלול להפתיע אתכם. וכן, לפעמים יש גם געגוע.
תמיד תזכרו (ותזכירו) שאתם עושים כמיטב יכולתכם, וגם הבריאות ושעות השינה שלכם חשובות.
כמה טיפים מעשיים לניטרול ההתניה של אוכל ושינה:
1. אוכל לפני השינה באור מלא בחדר או מחוץ לחדר, ולא כחלק מההרדמות.
(אם מדובר בהנקה לפני השינה, רצוי להוציא את ההנקה מטקס השינה ומחוץ לחדר כדי שגם בן או בת הזוג שאינם מניקים יוכלו להשתתף בטקס, ולתת קצת זמן מנוחה לאמא המניקה).
2. חשוב ביותר לא לאפשר הירדמות תוך כדי ההנקה או האכילה - ברגע שקצב היניקות נחלש נתקו את הקטנטן והשכיבו במיטה.
3. אוכל ושתייה - תמיד, תמיד, תמיד מחוץ למיטה! זו ממש סכנה עבורם (ומלא כתמים 😉)
4. כל הפסקת האכלה - במיוחד כשמדובר בהנקה, חשוב לעשות בהדרגה, תוך הקשבה לתחושות שלכם ושל הקטנטנים. אל תתעלמו מהמרכיב הרגשי שלהם בהאכלות לילה. חשוב שתרגישו בטוחים שהם לא רעבים, ושכולכם מרגישים בנוח עם הפחתת האכלות לילה והגדלת הריווח בין האכלה להאכלה.
5. דילול חלב ממש לא פיתרון. במיוחד כשכל הכיף הוא במציצה עצמה (כן, כתבתי את זה).
6. לא כדאי להחליף חלב במים, התמכרות למים באמצע הלילה - לא כיף.
7. אתם אלופים, משקיעים ונותנים לקטנטנים שלכם הכל - עובדה, עצרתם לקרוא את כל מה שכתבתי ♥️
לילה טוב
🌝