עודכן: 24 באוק׳ 2022
איך לעזור לקטנטנים לעבור לשעון חורף
עד שנגמרו החגים וחזרנו לשגרה, מגיע שעון החורף ומאיים לשבש את השינה של הקטנטנים 🤦🏻♀️, ולמרות החגיגות על תוספת שעת שינה, הרבה פעמים להורים לקטנטנים המשמעות היא דווקא איבוד של עוד קצת שפיות בהתמודדות עם השינוי הזה...🤦🏻♀️, ולמרות החגיגות על תוספת שעת שינה, הרבה פעמים להורים לקטנטנים המשמעות היא דווקא איבוד של עוד קצת שפיות בהתמודדות עם השינוי הזה...

האמת היא שלמרות בטח הייתם שמחים לבלות עוד שעה במיטה, עבור הקטנטנים אין שום משמעות לשעה הזו ובגלל זה הם ימשיכו להתעורר בשעה הרגילה שלהם - מה שאומר שאתם תתחילו להתעורר עכשיו שעה מוקדם יותר...
אז בואו נדבר על איך להפוך את השינוי הזה לקל וחלק ככל הניתן - יש שתי גישות עיקריות לביצוע המעבר לשעון חורף, ויש לי כמה טיפים שיעזרו לכם.
מעבר לשעון חורף - איך עושים את זה
״שיטת שכחתי״ - בגישת זבנג וגמרנו. מתאימה למי ששכחו או השאירו את ביצוע המעבר לרגע האחרון ועכשיו אין אפשרות אחרת. (הכל טוב, לא שופטת 😉).
השיטה שמצריכה הערכות ותכנון מראש - כדאי להתחיל אותה כבר ביום רביעי לפני הזזת השעון. הגישה הזו מתאימה למי שרוצה מעבר הדרגתי ורגוע עם הסתגלות של הקטנטן.ונת לאורך 4 ימים.
הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על שתי האפשרויות כדי לקבל את ההחלטה שהכי מתאימה לכם ולקטנטנים שלכם (אלא אם כן באמת השארתם את המעבר לרגע האחרון ואז תבחרו ישר באפשרות הראשונה):
1. אפשרות ראשונה: שיטת שכחתי
בשבת של הזזת השעון, עירכו את טקס השינה וההרדמה שעה אחת מאוחר יותר מבדרך-כלל. הכוונה היא שאם בדרך כלל ההרדמה נעשית בסביבות השעה שבע בערב, הפעם היא תעשה (באופן חד-פעמי) בשעה שמונה בערב. השאיפה היא שהם גם ישנו שעה אחת מאוחר יותר בבוקר.
במקרה הזה, אני חייבת להודות, שהשיטה הזו לא תמיד עובדת. לפעמים מגיעים למצב של עייפות יתר, (מה שדווקא גורם להתעוררות מוקדמת יותר - בדיוק מה שניסינו למנוע...).
אל תתייאשו אם השיטה הזו לא עובדת :
*אם הקטנטנים מתעוררים מוקדם אבל רגועים במיטה - תנו להם להישאר בה עד לשעת ההתעוררות הרגילה (אחרי הזזת השעון), כמובן שרק אם הם רגועים.
זה בסדר גם להכניס שניים שלושה ספרים למיטה.
*אם הקטנטנים שלכם ממש קטנטנים - זה בסדר להאכיל אותם ולהחזיר למיטה (באופן חד פעמי) עד לשעת ההתעוררות הרצויה.
*בלילה כוונו לשעת ההרדמה על פי השעון החדש (כלומר אם לפני הזזת השעון הלכו לישון בשבע - עכשיו גם ילכו לישון בשבע לפי השעון החדש)
2. אפשרות שנייה: מעבר הדרגתי:
עבור חלק מהקטנטנים מעבר הדרגתי הוא נעים וקל יותר. אם השיטה הזו נשמעת לכם מתאימה יותר, תתחילו להזיז את התנומות הרגילות כבר בלילה של יום רביעי ל- 15 דקות מאוחר יותר.
המטרה היא שגם ההתעוררות תהיה 15 דקות מאוחרת יותר.
תוסיפו בכל יום 15 דקות נוספות במשך ארבעה ימים, וכך תגיעו לשעה מלאה בהדרגה.
עצה אחרונה:
קשה הרבה יותר להתמודד עם קטנטנים עייפים כשאתם גמורים מעייפות ועצבניים. נסו ללכת לישון קצת יותר מוקדם ולשים את השינה שלכם (קצת) יותר גבוה בסדר העדיפויות בימים האלו. המחשבה שאתם מרוויחים עוד שעה עלולה להפתיע אתכם (ולא בקטע טוב) אם לא תערכו אליה מראש.
שימרו על סדר היום הרגיל שלכם ושל הקטנטנים ותוכלו לעשות את המעבר לשיגרת שעון חורף בכיף 🌨